Zöld Iroda Verseny 2013

KÖVET Egyesület hatodik alkalommal hirdeti meg a Zöld Iroda Versenyt, amelyen részt vehetnek kezdők és az irodai környezetvédelem területén jártasak is. A legjobbaknak járó díjakat a Zöld Iroda Kiállításon adják át 2013. június 5-én.

EXKLUZÍV

Idén először a hazai díjazottak továbbjutnak az Európai Zöld Iroda Versenyre, ahol hat ország irodái mérik össze teljesítményüket.

Mit jelent a Zöld Iroda Verseny?

ZI Verseny logo 2013

Az iroda zöldítése olyan kézzelfogható folyamat, amely gyakorlatias, de látványos lépésekből áll, minden irodai munkatársat érint, és erős csapatépítő jellege is van. A KÖVET Egyesület Zöld Iroda Programja keretében hatodik alkalommal hirdeti meg a Zöld Iroda Versenyt, amelynek célja a környezet- és emberbarát irodai működés népszerűsítése, az irodai dolgozók környezeti szempontú tudatformálása, a KÖVET által összeállított szempontrendszernek való legnagyobb mértékű megfelelés, valamint az induló irodák közötti tapasztalatcsere és teljesítményük összemérése. A szervezetek a verseny keretében az irodai környezetvédelem számos területén javíthatják környezeti teljesítményüket.

Almát a körtével, avagy hogyan lehet összehasonlítani egy ipari parkban működő vállalat legújabb, négyszintes, megújuló energiát is felhasználó irodaházát egy belvárosi bérházban található 10 fős irodával?

A versenyre jelentkezés során megkülönböztetik a szervezeteket szektor szerint (forprofit, illetve nonprofit/intézmény), valamint méretük alapján (irodai munkatársi létszám). Ezzel kívánják biztosítani a programban való egyenlő részvételi lehetőségét minden iroda számára.

Az értékelés során a KÖVET Egyesület Zöld Iroda-szakértői helyszíni audit keretében is megvizsgálják a zöldülő irodák teljesítményét és eredményeit, majd nyilvános szempontrendszer alapján független szakmai zsűri választja ki a győzteseket. Az értékelés során is figyelembe veszik a különböző kategóriákat (szektor, létszám) és ez alapján a legnagyobb változást elérő irodák a 2013 Legtöbbet Zöldült Irodája, míg az összességében legjobban teljesítők a 2013 Legzöldebb Irodája díjat kapják. A program során nem garantálják, hogy valamennyi jelentkezési kategóriában kiosztják mindkét díjat.

Az irodai környezetvédelem egyes területein kiemelkedően teljesítő irodák különdíjat kaphatnak a zsűri és a Zöld Iroda-szakértők értékelése alapján.

Megnézem a korábbi díjazottakat!

Miért érdemes Neked is versenyezni?

 • Keretet ad a munkahelyi zöld törekvéseknek, első lépés lehet a fenntarthatóság útján.
 • Belevághatnak kezdők és a környezetvédelem területén jártasak is.
 • Extra motivációt ad a más irodákkal való megmérettetés, miközben rengeteg zöld ötletet szerezhetsz a többi versenyzőtől.
 • A versenyzők szakmai támogatás kapnak a KÖVET Egyesület Zöld Iroda-szakértőitől.
 • Csökkenthető az iroda működésének környezeti terhelése és pénzügyi megtakarítások is elérhetőek a program során.
 • A verseny keretei között megvalósulhatnak a munkatársi fenntarthatósági képzések és zöld programok.
 • A legjobbak Zöld Iroda Díjat nyerhetnek, amellyel jelentős hírnevet szereznek, és a munkatársak elkötelezettsége is növekszik.
 • A versenyző irodák zöld fejlesztései esettanulmány formájában bekerülnek a Zöld Iroda Katalógus 2013 című kiadványba, valamint felkerülnek a www.zoldiroda.hu oldal jó gyakorlatok adatbázisába is.
 • Plakát is készül az irodák zöld törekvéseiről, amelyet a 2013-as Zöld Iroda Kiállításon állítanak ki.

EXKLUZÍV – idén először!

 • Az Irodai Ökolábnyom-kalkulátorral számszerűsíthetőek az iroda környezeti hatásai.
 • A hazai díjazottak továbbjutnak a 2013-as Európai Zöld Iroda Versenyre.

Ki vehet részt a versenyben?

A versenyben való részvételt minden olyan vállalatnak, hivatalnak, intézménynek, iskolának, civil szervezetnek ajánljuk, ahol irodai munka folyik. Indulhatnak a már környezetbarát módon üzemeltetett irodák és azok is, akik a közeljövőben térnek át irodájuk zöldebb működtetésére.

Korábban már versenyeztünk, indulhatunk újra?

Igen, a KÖVET által korábban szervezett Zöld Iroda Versenyeken résztvevők is indulhatnak a 2013-as megmérettetésen.

Korábban már díjat kaptunk, versenyezhetünk még egyszer?

Igen, a korábbi, KÖVET által szervezett Zöld Iroda Versenyeken díjazott irodák is újra megmérettethetik magukat a 2013-as versenyen.

?>